Екологи оштрафували браконьєрів

6 лет назад 0

Під час рейдового контролю щодо виявлення та припинення фактів незаконного видобутку водних живих ресурсів на Каховському водосховищі в районі Верхньорогачинського району Херсонської області державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Херсонської області виявлено та затримано громадян, що здійснювали незаконний вилов біоресурсів.

Відносно правопорушників, які здійснювали лов риби промисловим знаряддям лову – мисиновою сіткою за допомоги гумового джгута без дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах, що є порушенням Закону України «Про тваринний світ» та Правил любительського та спортивного рибальства, складено два адміністративні протоколи за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Знаряддя незаконного лову – 150 м месинової сітки із живим карасем сріблястим вилучені. Матеріали адміністративної справи Держекоінспекцією направлено до Верхньорогачинського районного суду Херсонської області.

Ще один порушник природоохоронного законодавства виявився ланковим ТОВ «Лагуна – 2012» відносно якого інспекторами складено адміністративний протокол за частиною 3 статті 85 КУпАП Порушення правил використання об'єктів тваринного світу за порушення Правила промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України та режиму рибальства в Дніпровських водосховищах у 2017 році.

Державна екологічна інспекція у Херсонській області