Експерт: «хрущовки» утеплювати не має сенсу

6 лет назад 0

Перше, що необхідно зробити для економії коштів на опалення багатоквартирного будинку – поставити загальний лічильник на тепло. Однак якщо будинок старий, то слід провести низку заходів для його утеплення. Хоча, як вважають деякі експерти, “хрущовки” все одно будуть віддавати тепло, і власникам квартир в них доведеться платити більше.

Як розповідає експерт в сфері енергоефективності Андрій Хмурний, українці в будинках без лічильників платять на 30% більше. Про це пише Finance.ua.

Щоправда, якщо поставити лічильник в будинку з дірявими стінами, розбитими вікнами в під’їзді, неутепленими стінами, цілком можливо, що лічильник покаже: мешканці витрачають тепла навіть більше норми. Але і це не привід відмовитися від приладу обліку.

Крім того, варто враховувати, що чим більше площа загального користування, тим більше доведеться заплатити за її опалення.

У під’їзді є розбиті вікна, а двері щільно не закриваються. Навіть якщо мешканці самовільно вирізали батареї в під’їзді, його все одно доведеться опалювати. Тепло буде йти через стіни квартир, а потім – через розбиті вікна під’їзду.