Енергетики ліквідували наслідки негоди та відновили електропостачання на Херсонщині

6 лет назад 0

Минулими вихідними негода, яка пронеслась Херсонщиною, завдала чималого клопоту енергетикам. Найбільше від стихії постраждали населені пункти Генічеського району. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Потужний буревій повалив електроопори, внаслідок сильних поривів вітру були обірвані високовольтні лінії електропередач, а також падіння дерев на електроопори призвели до спрацювання автоматичних системи захисту ліній електропередач, вимкнення трансформаторних підстанцій та знеструмлення населених пунктів.

Загалом в Генічеському районі стихія залишила без електропостачання майже 21 тисячу споживачів. А саме: масові відключення відбулися в населених пунктах в мережах 150 кВ, внаслідок якого було відключено 813 споживачів. Аварійні відключення в мережах 35 кВ знеструмило 7 307 споживачів, в мережах 10 кВ сталося 27 аварійних відключень, що залишило 11 519 споживачів без електроенергії. Негода спричинила аварії в мережах 0,4 кВ та знеструмила майже 1200 споживачів.

На місцях аварій цілодобово працювали оперативні бригади, щоб в короткий термін відновити електропостачання мешканців населених пунктів.

Завдяки злагодженим та оперативним діям енергетиків, яким довелося працювати в складних умовах сильного вітру та дощу, було повністю відновлено електропостачання населених пунктів та об'єктів життєзабезпечення, які постраждали від негоди.