Фіскали у Херсоні вкотре виявили нелегального таксиста

6 лет назад 0

Спеціалісти Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі постійно проводять контрольно-перевірочні заходи, спрямовані на виявлення та припинення діяльності осіб, які надають послуги із перевезення пасажирів без отримання дозвільних документів. Під час кожного такого заходу виявляють водіїв-порушників. Ось деталі проведення останньої такої перевірки.

Фахівці управління податків і зборів з фізичних осіб фіскального відомства регіону виявили в обласному центрі на вулиці І.Кулика автомобіль із закріпленим на даху ліхтарем жовтого кольору з логотипом таксі. У водія цього авто замовили послугу із перевезення таксі пасажирів та оплатили йому відповідну суму коштів.

У подальшому таксист повідомив перевіряючим, що є фізичною особою – підприємцем, а в підтвердження цьому надав документ про державну реєстрацію фізичною особою – підприємцем. Проте, при співставленні інформації, отриманої від цього суб’єкта фіскали встановили, що вже понад 1 рік, як громадянин перебуває у стані «припинено, але не знято з обліку».

Результатом вигаданої бізнесменом легенди — є складений працівниками Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі на такого громадянина протокол про адміністративне правопорушення. Наразі матеріали щодо встановленого порушення направлені до Херсонського міського суду Херсонської області.

Останню крапку в цій справі незабаром поставить суд. Ось тоді, мабуть, бізнесмен і зрозуміє, що накоїв — адже лише мінімальне покарання за порушення ч.1 ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення порядку провадження господарської діяльності) сягає 17000 гривень.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі