“Фізична культура та спорт – це основа здорової Херсонщини”, – Владислав Мангер

5 лет назад 0

Сьогодні у Херсонській обласній раді відбулося засідання постійної комісії з питань міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності. Депутати розглянули більше двох десятків питань – переважно звернень стосовно вирішення певних актуальних проблем.

Так, комісія погодила виділення коштів з обласного бюджету на ремонт покрівлі будинку культури в селі Бобровий Кут Великоолександрівського району. Відповідне звернення своїм колегам адресувала депутат облради Любов Глоба. Будинок культури був збудований ще в 1964 році, але з того часу ремонтні роботи не проводилися. У деяких місцях стеля вже обвалилася, що ставить під загрозу здоров’я та життя відвідувачів. Члени комісії вирішили підтримати звернення. Найближчим часом питання стосовно виділення 619 тисяч гривен на вказані роботи буде опрацьоване.

Важливим є також питання освіти. До обласної ради звернулася депутат Рубанівської сільської ради Великолепетихського району Галина Падалка щодо придбання шкільного автобуса для місцевого опорного закладу загальної середньої освіти. Через реформу в системі освіти учням десятого та одинадцятого класів, які мешкають у Рубанівці, доводиться щоденно долати відстань близько п’яти кілометрів до своєї школи. При складних погодних умовах підліткам складно добиратися до закладу. Члени комісії рекомендували звернутися до Херсонської обласної державної адміністрації стосовно включення закладу з Рубанівки до відповідної цільової програми “Шкільний автобус”.

Одними з найбільш пріорітетних для Херсонської обласної ради та її голови є питання розвитку спорту. “Фізична культура – це основа здорової Херсонщини. А розвиток дитячо-юнацького та професійного спорту – важлива складова іміджу нашого регіону”, – неодноразово наголошував Владислав Мангер. Гуманітарна комісія погодила виділення коштів на відновлення системи опалення у СДЮСШОР з боксу ХОО ФСТ “Україна”. Дана школа знаходиться на стадіоні “Спартак” і є однією з базових для проведення різних замагань. А вже навесні у вказаному закладі збірна України з боксу планує провести збори. Тому вже найближчим часом питання фінансування цих робіт буде опрацьоване. Крім того, комісія підтримала звернення Херсонської громадської організації “Федерація спортивного, бойового самбо та дзюдо” щодо сприяння проведенню двох спортивних заходів в універсальній спортивній залі комунального закладу облради – “Херсонського вищого училища фізичної культури”. З 26 по 28 квітня у Херсоні має відбутися Відкритий чемпіонат міста з дзюдо “Кубок Херсона” серед юнаків та дівчат, а також Кубок Херсонської федерації дзюдо серед юнаків та дівчат на призи двократного призера Олімпійських ігор Р. Гонтюка.

Також на комісії обговорювалося питання про створення історико-культурного заповідника місцевого значення “Амадока”. Він буде охоплювати землі біля селища Червоний Маяк Бериславського району, де знаходяться пам’ятки археології пізньоскіфського періоду – Червономаяцький грунтовий могильник і Червономаяцьке пізньоскіфське городище. Створення заповідника має допомогти зберегти та детально вивчити вказаний археологічний комплекс. Важливим і є те, що він сприятиме зростанню туристичного іміджу Херсонщини. Недарма брендом нашого регіону є “Скіфське сонце”. Поруч із потенційним заповідником знаходиться Кам’янська Січ – природо-заповідний об’єкт, створення якого вже погоджено на рівні державної влади. Тому, як наслідок, у Бериславському районі може з’явитися справжній туристичний кластер. Члени комісії схвально сприйняли таку ініціативу, проте поки що питання відправлене на доопрацювування до Департаменту культури, туризму та курортів Херсонської ОДА. Адже такі проекти повинні реалізовуватися планомірно та без поспіху.

Наостанок комісія заслухала представників громадської організації “Крок Молоді”. Юні херсонці, які займаються організацією дозвілля місцевої молоді, запропонували прикрасити деякі комунальні заклади Херсонської обласної ради муралами – живописом на архітектурних об’єктах. Члени комісії погодилися, що це може бути дійсно оригінальна ідея, адже гарні мурали є на будівлях у різних містах світу. Депутати рекомендували ініціативним херсонцям взяти участь участь у обласному конкурсі проектів молодіжних громадських організацій.