Флешмоб студентів-медиків на підтримку вакцинації

3 года назад 0

Студенти, які навчаються в медичних закладах вищої освіти, запустили флешмоб: вони розповідають у соцмережах, чому вакцинувались від COVID-19, з хештегом #захищеністуденти.

Усі студенти вакцинувались у першу чергу для того, щоби захистити себе від важкого перебігу COVID-19. Проте додаткова мотивація у кожного різна: хтось хоче нарешті повернутись до очного навчання на парах, інші — бачитись з друзями в більш безпечних умовах або мати можливість подорожувати. 

Для багатьох молодих людей власний приклад щеплення — це спосіб захистити своїх батьків, бабусь, дідусів й інших старших родичів. Вакцинація — це саме той випадок, коли старші члени сім’ї часто рівняються на дітей та онуків.

Міністерство охорони здоров’я, UNICEFUkraine і ukrmsa підтримують флешмоб і закликають й інших вакцинованих студентів ділитись власними історіями. У кількох реченнях у пості або у сторіз у Facebook чи Instagram:

1. Розкажіть, чому вирішили вакцинуватись

2. Поставте хештег #захищеністуденти та позначте сторінки UNICEFUkraine і ukrmsa в Facebook або unicef_ukraine і umsaukraine в Instagram

Більше про флешмоб — тут. 

Реалізацію кампанії «Захищені» підтримали Міністерство охорони здоров'я України, Агенція США з міжнародного розвитку (USAID) та Світовий банк.