Голопристанські поліцейські виявили лісових браконьєрів, які спилили 25 дерев шовковиці

4 года назад 0

Дільничні офіцери поліції під час відпрацювання території Гладківського лісництва помітили у лісосмузі двох чоловіків. Підійшовши до них, поліцейські виявили, що громадяни завантажують в автомобіль «ЄрАЗ» свіжоспиляні стовбури шовковиці. Будь-яких дозвільних документів на заготівлю деревини у чоловіків не було. Тож на місце події дільничні одразу викликали слідчо-оперативну групу. Наразі за фактом незаконної порубки дерев відкрите кримінальне провадження. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За словами начальника Голопристанского відділення поліції Олександра Воропаєва, лісовими браконьєрами виявилися місцеві мешканці, віком 30 та 35 років. Поліцейські встановили, що загалом зловмисники встигли спилити 25 дерев шовковиці. Частину спиляних стовбурів вони вивезли напередодні. Затримані пояснили, що заготовлювали дерева на дрова для власних потреб.

Транспортний засіб та деревина були вилучені та доставлені на територію районного відділення поліції. За даним фактом слідчими в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Проводиться досудове розслідування.