Голосування за проекти “Громадського бюджету” розпочалося. “Херсон плюс” підтримує напівмарафон

5 лет назад 0

Стартувало голосування за проекти Громадського бюджету З 2 по 16 вересня кожен житель Херсона має шість голосів та може проголосувати за три різні малі та три різні великі проекти.
Обирати буде не легко – свою топ шестірку треба виокремити із 73 проектів. Як херсонці голосують, розповідає голова координаційного комітету «Громадський бюджет м. Херсон»
Нагадаємо, що залежно від бюджету проекти поділені на малі та великі, тож потребують і відповідну кількість голосів – 300 і 500. Пані Людмила пояснює, в інших містах України аби проект було реалізовано, треба набагато більше голосів.
Та все ж активність херсонців бажає залишатись кращою.
Підтримати ініціативи активних городян можна, як на віртуальній платформі Громадського бюджету, так і у херсонському ЦНАПі. Для того, щоб проголосувати онлайн, на сайті треба зареєструватися. Там діє два працюючих варіанти верифікації – BankID (для ПриватБанку та Ощадбанку) та цифровий підпис.
Попри детальні пояснення та інформування у соціальних мережах, не всі херсонці готові пройти таку авторизацію, пояснює координатор проекту «Херсонський напівмарафон» Ольга Брусенцева. Хоч, на практиці, це займає кілька хвилин.
Ольга пояснює, що пів марафон підтримують мляво й через те, що люди не вбачають у спортивному дійстві якоїсь вигоди для міста. На її думку, це не так, адже залучення бігових туристів є не менш вагомим внеском, ніж будівництво якогось об’єкту чи майданчика.
Підприємець Тарас Бурда вже визначився, які проекти підтримає. На платформу поки ще не заходив – але голоси притримав за Херсонський напівмарафон, облаштування світлофору та придбання медичного обладнання.