Горностаївські одноосібники задекларували 46 тисяч гривень доходів

5 лет назад 0

Днями спеціалісти Горностаївської ДПІ Великолепетиського управління Головного управління ДФС у Херосонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели зустріч із платниками податків. Діалог із підприємцями відбувся у рамках операції «Урожай». Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Члени робочої групи по легалізації найманої праці провели роз’яснювальну роботу з одноосібниками Дубівського старостинського округу Костянтинівської ОТГ з питань своєчасності подання декларацій про отримані доходи під час самостійної обробки земельних ділянок. Начальник Горностаївської ДПІ Олександр Ковальов нагадав присутнім про конституційний обов’язок кожного мешканця – прозору та своєчасну сплату податків.

Також під час розмови з платниками податківці обговорили питання оформлення найманих працівників та надання послуг з обробітку землі без належної реєстрації. Одноосібників поінформували про те, що систематичне вирощування й реалізація сільгосппродукції – це ознака здійснення господарської діяльності, яка має відбуватися з відповідною державною реєстрацією.

Фахівці управління нагадали, що недотримання цих вимог тягне за собою санкції: за виявлене порушення передбачається штраф від 17 до 34 тис. гривень.

Зустріч принесла свої результати: до декларування доходів залучили 10 осіб, які показали загальний дохід у сумі 46 тис. грн. Вони сплатили до бюджету 8,3 тис. грн. ПДФО та 0,7 тис. грн. військового збору. Також один громадянин зареєструвався як фізична особа-підприємець.