Горностаївські поліцейські повернули власникові угнаний мопед

4 года назад 0

В чергову частину Горностаївського відділення поліції звернувся 38-річний мешканець с. Каїри. Засмучений чоловік розповів, що невідомий зловмисник угнав з подвір’я його будинку скутер «Honda Topic». Вжитими заходами поліцейські до кінця дня розшукали та повернули власнику транспортний засіб. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час детального опитування заявника поліцейські припустили, що до скоєння злочину може бути причетний 18-річний мешканець смт Горностаївка. Влітку хлопець працював за наймом у власника скутера та знав де транспортний засіб зберігається. Версія поліцейських підтвердилася. Інспектори відпрацювали дану інформацію та встановили, що скутер знаходиться в гаражі у товариша юнака.

За словами начальника Горностаївського відділення поліції Олексія Стріжеуса, зловмисник пояснив правоохоронцям, що йому терміново були потрібні гроші. Він згадав, що колишній роботодавець має скутер, який завжди лишає на подвір’ї свого будинку. Тож молодик скористався можливістю, дочекався відсутності господаря, проник на територію домоволодіння і угнав транспортний засіб. По дорозі додому скутер зламався, і хлопець залишив його на зберігання у свого товариша, який мешкає неподалік.

Наразі мототранспорт повернутий законному власнику. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України. За незаконне заволодіння транспортним засобом передбачене позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.