Господарський суд Херсонської області задовольнив позов відділу освіти Каховської міської ради

6 лет назад 0

19 січня 2018 р. Господарський суд Херсонської області задовольнив позов відділу освіти Каховської міської ради до МПП «Ритм» щодо сплати штрафу за не виконання умов договору з постачання продуктів харчування до навчальних закладів міста.

Суть справи така. На підставі результатів процедури державних закупівель 28 лютого 2017 р. відділ освіти Каховської міської ради уклав з Малим приватним підприємством «Ритм» (м. Херсон) угоду на постачання у 2017 році до закладів освіти міста яєць курячих кількістю 100 тис. шт. Вартість договору склала 135 тис. грн. (1,35 грн./шт.).

Наприкінці вересня 2017 р. МПП «Ритм» в односторонньому порядку припинив виконувати умови договору пославшись на те, що не може постачати товар за ціною нижчою 2,20 грн./шт. (на той момент вартість одиниці товару була збільшена до 1,48 грн.).

Враховуючи положення укладеного договору, яке передбачає, що за умови відмови від виконання умов договору постачальник має сплатити штраф в розмірі 30 % від суми невиконаного договору (станом на жовтень 2017 р. сума невиконаного договору склала 62977 грн.) відділ освіти міської ради звернувся до Господарського суду Херсонської області з позовною заявою.

У зв’язку з цим, протягом двох місяців навчальні заклади міста мали проблеми з організацією повноцінного харчування дітей.

Визнавши доводи позивача законними, суд задовольнив позов відділу освіти Каховської міської ради до МПП «Ритм» у повному обсязі, зобов’язавши останнього сплатити на користь відділу освіти штраф в сумі 18893 грн. 19 коп. та судовий збір в сумі 1600 грн.

Каховська Міська Рада