Громадськість Херсонщини вимагатиме звільнення керівника Держрибагентства

6 лет назад 0

Громадськість Херсонщини вимагатиме звільнення керівника Державного агентства рибного господарства України Ярослава Бєлова. Про це повідомив голова Громадського оперативного штабу Анатолій Джурмій.

Приводом для таких радикальних дій з боку мешканців Херсонщини стало небажання Бєлова реформувати галузь рибного господарства як в нашому регіоні, так в країні.

"Реформа рибоохоронної галузі – це, в першу чергу, ліквідація старих корумпованих рибінспекцій, створення Рибоохоронних патрулів через відкритий конкурс, новітнє технічне обладнання. І головне – принципово новий підхід до роботи, — розповідає Анатолій Джурмій. — Та як показує досвід Херсонської області – це лише теорія. Що ж маємо на практиці? За більш ніж 8 місяців роботи на посаді голови Держрибагенства Ярослав Бєлов так і не спромігся звільнити Богдана Артющика та ліквідувати очолювану ним корумповану рибінспекцію. Натомість днями він намагався звільнити Романа Педченка — нового керівника нещадовно створеного Рибоохоронного патруля, випробувальний термін якого закінчився 28-го червня. Він є абсолютно новою людиною у галузі і жодним чином не пов'язаний із корупційними схемами рибінспекції. Дії Ярослава Бєлова суттєво загострюють ситуацію у Херсонській області та викликають чимало питань щодо законності та правомірності як у громадськості, так і представників влади.
Тому цього тижня одразу до кількох установ — Національного агентства України з питань державної служби, Національного антикорупційного бюро та Генеральної прокуратури — буде направлено звернення від народних та місцевих депутатів щодо перевірки діяльності Ярослава Бєлова на посту голови Держрибагенства. В своїх зверненнях депутати наполягатимуть на розслідуванні дій Ярослава Бєлова по блокуванню реформи у Херсонській області та його зв’язків із керівником Херсонрибінспекції Богданом Артющиком щодо корупційної складової. У тому, що Бєлова Артющик просто купив, впевнені і представники громадськості. Вони в свою чергу налаштовані більш радикально"
, — зазначив керівник Громадського оперативного штабу Анатолій Джурмій.

За його словами, громадські діячі вимагатимуть від Міністра аграрної політики та продовольства звільнення Ярослава Бєлова. Задля чого вже найближчими днями вони збираються їхати до Києва на безстрокову акцію протесту. І це лише один із кроків (діяти вони планують одразу в кількох напрямках), спрямованих на те, аби в Херсоні запрацював патруль. Зупинятися херсонці не збираються.