Херсон (не)готовий до опалювального сезону

5 лет назад 0

Незабаром розпочнеться опалювальний сезон, а підготовка теплових мереж особливо старої частини Херсона викликає занепокоєння. Чи потеплішають батареї у квартирах херсонців вчасно? Ці та інші проблеми сьогодні обговорювали під час засідання колегії обласної держадміністрації.

Перший заступник Херсонського міського голови Ігор Козаков зазначив, що з 365-ти абонентів вже розглянуті 101 заява щодо відключення від централізованого опалювання й переходу на індивідуальне. Ще цього сезону житлові будинки «старої» частини міста будуть опалюватися по старій схемі, тобто теплоносій буде подаватися від «Херсонської ТЕЦ», а вже на 2020 рік розглядатимуться варіанти теплопостачання за іншими схемами.

Та окрім ремонтних робіт теплових мереж і технічного оснащення гальмуватиме початок опалювального сезону багатомільйонна заборгованість підприємств. За інформацією НАК «Нафтогаз України», загальний борг підприємств за спожитий природний газ з урахуванням боргів минулих років становить 354,7 млн грн, з них по АТ «Херсонська ТЕЦ» – 148,2 млн грн.