Херсонці можуть оформити ID-паспорт через Інтернет

6 лет назад 0

Здавалося б зовсім недавно, у січні минулого року, в Україні були запроваджені паспорти нового зразка (ID-картки), проте їх вже одержали більше мільйона наших співвітчизників. Цей сучасний документ став ще одним вагомим кроком на шляху впровадження у нашій державі електронної системи урядування. З часом він повністю замінить паперовий аналог та полегшить спілкування з органами влади, адже вміщена у ньому інформація дозволяє громадянам позбутися неприємної тяганини зі збору усіляких довідок для отримання державних послуг.

Оформити та отримати паспорт громадянина України (ID-картки) по досягненні 14-річного віку можна за допомогою порталу електронних адміністративних послуг iGov за посиланням: https://igov.org.ua/service/28/general.

Така можливість віднедавна стала доступною і для жителів Херсона. Нею вже скористалися 74 херсонця, а це 3-й показник серед усіх регіонів країни. Наразі команда волонтерів iGov активно співпрацює з Державною міграційною службою України над запуском цієї Інтернет-послуги на всій території Херсонської області.