Херсонці можуть оформити субсидію онлайн

6 лет назад 0

З кожним днем зима, а з нею й опалювальний сезон, все ближче. Натомість, кожного року тарифи зростають, а спроможність мешканців міста їх оплачувати —  все менша. Тож херсонцям слід попіклуватися про опалення власних домівок та заощадити на цьому. В цьому може допомогти субсидія. Одним з нововведень в оформлені компенсації є електрона подача заявок на отримання.

«На офіційному сайті міністерства соціальної політики заповнюється заява (subsidii.mlsp.gov.ua), яка завіряється електронним підписом. Далі заява надходить до нас і проходить перевірку. Якщо вона заповнена вірно, то ми її відправляємо в обробку, а якщо є запитання то ми телефонуємо і вирішуємо їх», — говорить начальник відділу допомоги соціальної гарантії та компенсації Дніпровського району Єстренко Світлана.

Субсидія може бути призначена лише тим, хто вчасно оплатив тарифи ЖКГ та немає жодних заборгованостей. Натомість, якщо заборгованість є, то вона має бути оплачена у двох місячний строк.

«На травень місяць нам надали перелік боржників і мають надати на жовтень. Якщо протягом 2 місяців особа, яка отримувала субсидію погасить борг, зробить реструктуризацію, або оскаржить їх в суді та надасть нам ухвалу, то субсидія продовжить нараховуватись. На даний момент по Дніпровському району субсидію отримують 5397 осіб, а відмову отримали понад 8 тис. чоловік», — говорить Єстренко.

Аби отримувати субсидію необхідно заповнити декларацію про доходи. Одним із пунктів, який викликає запитання є «Інформація про доходи, яка відсутня у Державному реєстрі фізичних осіб». Тож ми вирішили поцікавитися наскільки обов‘язковим є заповнення даного пункту декларації.

«Податкова надає нам не всі доходи громадян. Наприклад, особа отримує дохід від оренди землі, а договір не зазначений у податковій і нами було виявлено умову верифікації й виходить, що вона отримує цей дохід. Якщо ми це побачимо, то нарахування субсидії буде припинено, а якщо особа докаже цей дохід і підтвердить його довідкою, то ми призначаємо нарахування субсидії», — додає Світлана.

Антон Костюк