Херсонці віддали зі своїх доходів майже 1 мільярд гривень ПДФО

6 лет назад 0

Упродовж січня-квітня 2018 року від доходів жителів Херсонщини до бюджетів усіх рівнів надійшло 995,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО). За чотири місяці цього року надходження ПДФО до бюджету збільшились на 191,5 млн.грн. або 23,8% проти відповідного періоду минулого року.

Місцевий бюджет таврійського краю отримав 738,7 млн.грн. від зазначеної суми. Приріст цьогорічних надходжень податку в порівнянні з аналогічним періодом минулого року складає 142,4 млн. грн. або 24 відсотка.

Вже традиційно лідером із відрахувань є платники податків Херсонської ОДПІ, які перерахували до скарбниць місцевих громад 491 млн. грн. ПДФО, із яких понад 353 млн. грн. – внесок бізнесменів та жителів м.Херсона.

Платники, які перебувають на обліку в Новокаховській ОДПІ, перерахували до місцевої казни 184,2 млн.грн. ПДФО, а Генічеської – 63,4 млн. гривень.

Нагадаємо, що податок на доходи фізичних осіб справляється із доходів громадян. У структурі податкових надходжень місцевої скарбниці він лідирує. Питома вага ПДФО складає більше 62відсотків від загальної суми інших податкових платежів. Тож і зрозуміло, що від внеску кожного мешканця громади та його свідомого вибору на користь легального працевлаштування зможуть забезпечити добробут населення нашого регіону та виконання соціально-економічних програм.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі