Херсонці відзначили День Гідності та Свободи

5 лет назад 0

Учора українці відзначали п’ятиріччя від дня початку масштабної революції в підтримку дружби з Євросоюзом.




Саме 21 листопада свідомі громадяни постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод української нації. Підтримавши європейський шлях, вони здійснили справжню революцію не лише в середині самої держави, вони здійснили переворот у свідомості мільйонів наших співгромадян. Ця революція переродила кожного і всю Україну загалом. Вона довела всьому світу: українці – сильна духом нація, яка готова відстоювати свої права та свою свободу цінною власного життя.




Херсонці також не стояли осторонь цих буремних подій. Одні брали безпосередню участь в Євромайдані на Майдані Незалежності, другі, які не мали змоги бути пліч-о-пліч зі своїм побратимами, щодня сходилися в підтримку Євромайдану в центрі Херсона – на площі Свободи. А інші працювали в «тилу», забезпечуючи мітингуючих провізією. Така вагома підтримка переросла у справжню єдність… ту єдність, якої так не вистачало Україні протягом усіх її років незалежності. Тож, День Гідності та Свободи став для українців одним із найвагоміших державних свят.

Учора на херсонській площі знову людно. Херсонці відзначали пам’ятну дату, молилися за Україну, за її добробут та процвітання. Але в цей святковий день – день пробудження – не забули люди і про своїх героїв. Пам’ять Небесної Сотні херсонці вшанували символічною хвилиною мовчання.