Херсонці виступили за придбання нових автобусів

6 лет назад 0

Сьогодні біля Херсонської міської ради мав відбутися мітинг стосовно закупівлі нових комунальних автобусів. Виходячи з того, скільки херсонців на нього з`явилося, він більше був схожий на поодинокий пікет.

«Минулого року була прийнята міська програма «Розвиток пасажирського автотранспорту», яка передбачала закупку 40 нових автобусів протягом 3 років. Що ми маємо сьогодні: сфера автотранспорту яка була, така й залишилася. Фінансування на неї вже рік не виділяється. Міські чиновники більше розвивають електротранспорт, яким користується лише 30% від усього населення Херсона (проведено опитування)», — прокоментувала громадський активіст організації «Транспорт Херсонщини» Людмила Чайка.

Відомо, що в Херсоні мають працювати 600 маршрутних таксі, але останнім часом курсують лише 300. Виходячи з цього, пасажири змушені добиратися до пункту призначення будь-яким способом.

«Депутати планують підняти ціну на проїзд, але змінити умови, навіть не намагаються! Чому ми повинні сплачувати 8 гривень за «сарай», який реконструйований з часів наших предків! Впевнений, що більшість херсонців підтримають підвищення тарифу лише тоді, коли покращаться умови або придбають хоча б декілька нових автобусів», — розповів мешканець Сергій Болехівський.