Херсонці “за” зменшення повноважень Президента України

6 лет назад 0

Сьогодні, 28 червня, коли вся країна відзначає День Конституції, у центрі Херсона відбулася цікава акція від Політичної Партії “Основа”. Біля кінотеатру «Україна» пройшла агітаційна кампанія з інтригуючою назвою «Президент на палочке», яка проводилася в рамках спеціального проекту «Скорочення повноважень Президента».

«Скорочення повноважень Президента» – це спеціальний проект, у якому українцям пояснюють, що у парламентсько-президентській республіці (якою є за Коституцією Україна) більше повноважень має бути у Верховної Ради, ніж у Президента. А така структура, як Адміністрація Президента, яка часто перебирає на себе повноваження й Кабінету Міністрів, і РНБО – занадто «роздута», і, взагалі, у такому вигляді не має права на існування.


А ще посада Президента у нашій країні є найбільш конфліктною. Адже аналізуючи те, як створювалася наша держава, то саме з цією посадою пов’язані ключові проблеми українського народу. У існуючій формі вона може призводити до диктатури, узурпації влади чи до системного конфлікту між Президентом, Верховною Радою та Прем’єр-міністром.

В ході акції волонтери підходили до перехожих та пропонували проколоти повітряну кульку, яка символізувала зменшення повноважень Президента. Херсонці охоче «здували» повноваження Президента, тому з упевненістю можна сказати, що акція пройшла успішно.

Сьогоднішня акція в Херсоні стала частиною загальнонаціональної. Сьогодні по всій країні Політична Партія “Основа” нагадує громадянам про те, що народ є єдиним джерелом влади. А решта роздуті бульбашки влади можуть і лопнути.