Херсонці знову обурені роботою громадського транспорту

6 лет назад 0

Мешканці Херсона знову скаржаться на роботу громадського транспорту. 3 вул. Безроднього зранку неможливо дібратися на роботу та навчання, оскільки не ходять маршрутки. Через це на зупинці утворилося велике скупчення людей, які просто не можуть поїхати. Про це у соціальній мережі повідомляє місцевий мешканець Євген Литвин.

«8:00 кінцева вулиці Безоднього. Понеділок почався», — говорить Євген.

Натомість, начальник управління транспорту Марина Віркун заявила, що маршрутки ходять, а так довго доводиться чекати через збільшення пасажирів шкільного віку.

«У нас на лінію виїхали маршрутки 49 та 20. Сьогодні збільшилася кількість пасажирів шкільного віку і тому збільшився час очікування маршрутки. Транспорт знаходиться на лінії з 7:30 ранку, особливо на Таврійському мікрорайоні. Транспорт є, але збільшилась кількість пасажирів», — говорить Віркун.

Оскільки маршрутки – це дійсно проблема Херсону то ми вирішили провести опитування, в ході якого дізналися найпроблемніші маршрути та проблеми маршрутного транспорту взагалі, на думку херсонців.

Мешканці міста виділили такі маршрути, як №48 (98 голосів), №3 (65 голосів), №38 (55 голосів) та №30, 34, 29 (37 – 30 голосів). Також на думку херсонців, більшість маршруток погано виходять на маршрут у вечірній час.

«У нашому місті взагалі незрозуміло, що відбувається з громадським транспортом. Ввечері після 19 години він просто не ходить», — висловлює своє обурення Інна Сандул.

Дане питання прокоментувала Марина Віркун і зазначила, що ввечері маршрутки ходять, але в малій кількості.

«Стосовно вечірніх перевезень, на сьогодні ми працюємо над вирішенням цього питанням. Проблема полягає у тому, що працює лише одна зміна, а період керування повинен бути не більше 9 годин. Наразі ми заповнюємо книжки водія та встановлюємо GPS — трекери, аби контролювати час роботи маршруток. Також ми плануємо збільшити кількість інтервалу, оскільки це дасть змогу залишити більшу кількість автобусів на вечірній час. Автомобілі залишаються у пізній час, але вони у меншій кількості», — говорить Віркун.

Також вона додала, що проблема полягає у відсутності кадрового забезпечення водіями та ремонтною бригадою, оскільки всі спеціалісти виїздять працювати закордон.

На питання стосовно проблемних маршрутів Острів – ХБК та маршруту №29 начальник транспорту міста говорить, що на маршруті Острів – ХБК працює дві автобуси та один тролейбус, а 29 маршрутка ходить до 10 години вечора.

Також вона додала, що дані питання буде винесено на сьогоднішню нараду для подальшого їх розгляду та вирішення.

Антон Костюк