Херсонцям доводиться місяцями стояти у черзі аби отримати довідку

6 лет назад 0

Отримати довідку у Відділі реєстрації місця проживання фізичних осіб стає дедалі складніше. Чекати свою чергу доводиться приблизно місяць, а то і більше. Аби отримати потрібну довідку слід стати в електрону чергу та отримати талон, який дасть змогу звернутись до спеціаліста.

«Станом на 16.07 я отримала квиток на 22.09. При тому, що дитина має йти до школи вже будучи зареєстрована за місцем проживання. На моє питання, що я маю робити, якщо 01.09 це перший день школи, а дитина незареєстрована, мені сказали: «а чим ви раніше думали?». Хоча дозвіл на прописання дитини колишній чоловік дав лише тиждень тому», — говорить Ксенія Козачок.

Причини незручностей і постійних черг полягають у недостатній кількості спеціалістів, оскільки після відміни паспортних столів у Відділ реєстрації звертаються мешканці всього міста. Для такої кількості населення одного відділу недостатньо, зазначає міський голова Володимир Миколаенко.

"Ми виділили 1,5 млн грн для того, щоб запустити програму, яка дасть людям можливість взагалі не приходити у Відділ реєстрації, адже все можна буде отримувати в електронному вигляді. Зараз ситуація така, що чиновники бігають із стосами папок аби дати одну довідку. Людям же доводиться стояти і в спеку, і в ожеледицю, і в дощ. Скоро ця програма запрацює і черги підуть в історію", — коментує очільник міста.

Автор: Антон Костюк