Херсонщина — лідер у впровадженні електронної медицини

7 лет назад 0

Нещодавно проект Херсонщини про впровадження електронної медицини був представлений на нараді в Міністерстві охорони здоров’я України.

«Херсонщина є передовою областю в країні із впровадження реформи системи охорони здоров’я. Електронна медицина – абсолютно новаторська,- підкреслює голова ОДА Андрій Гордєєв . — Дуже важливо, щоб електронна система охорони здоров’я діяла і на рівні пацієнтів, і на рівні взаємодії всіх амбулаторій, лабораторій та інших медичних закладів. Всі ті зміни, які відбуваються на Херсонщині, мають стати прикладом для інших регіонів. Є вже лікарні в області, які починають працювати в рамках проекту електронних медичних карток» , — розповів Андрій Гордєєв.

Очільник області також поінформував, що зазначена програма обрахована Департаментом охорони здоров’я ОДА, де для її реалізації необхідно 36 млн грн для впровадження протягом 3 років. У найкоротші терміни її буде запропоновано на розгляд обласної ради.

На сьогодні на Херсонщині впровадження проекту електронних медичних карт і реєстрів пацієнтів вже в дії.
Впровадження проекту із інформатизації поліклінік має на меті максимальне спрощення маршруту пацієнта. Використання лікарем електронної картки дозволить економити час на її заповнення, отже – лікарі швидше обслуговуватимуть пацієнтів, черг буде менше. Адміністрація зможе контролювати завантаженість лікаря. Так, в електронну медичну карту вноситься вся інформація про діагнози і лікування пацієнта на первинному та вторинному рівнях.