Херсонщина передала Благодатний вогонь українцям у Криму

6 лет назад 0

Сьогодні, 8 квітня, у День Воскресіння Христового, голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв передав Благодатний вогонь з Єрусалиму у тимчасово окупований Крим. Це відбулося на адмінмежі Херсонщини й окупованого Криму на КПВВ "Каланчак". Вогонь приймав архієпископу Кримський і Сімферопольський Климент – Єпископ Української православної церкви Київського патріархату. "Така традиція передачі вогню вкрай вагома для мешканців тимчасово окупованого півострова, адже для українців у Криму дуже важливо розуміти, що і їх сьогодні, і громадян України об'єднує віра, любов до власної Батьківщини й жага до свободи", – зазначив архієпископ.

Гордєєв додав: "Ми вже третій рік поспіль передаємо цю священну Божу іскру на окуповану територію. Для нас це ще і великий духовний символ того, що ми разом з кримчанами, що українці ніколи не змиряться з тим, що частину нашої держави було нахабно анексовано. Херсонщина знаходиться на межі з територією, на якій живуть наші земляки, і ми впевнені, що наша підтримка їм потрібна".

Благодатний вогонь з Єрусалиму було доставлено на Херсонщину 7 квітня. Делегація ОДА привезла його релігійним громадам Херсона з Києва.

На адмінінстративній межі Херсонщини з Кримом Священний вогонь зустріли прикордонники та працівники митної служби.

Херсонська ОДА