Херсонські поліцейські з початку року розшукали 216 дітей

Херсонські поліцейські з початку року розшукали 216 дітей

6 лет назад 0

З початку 2017 року на Херсонщині працівники поліції розшукали 216 дітей, які втекли з дому або інтернатів. Усіх повернули батькам або опікунам. Майже 97% дітей поліцейські знаходили упродовж доби. Як свідчить статистика, більшість неповнолітніх виховуються у родинах, які опинилися у складних життєвих обставинах. Причини втеч у всіх випадках схожі: схильність підлітків до бродяжництва, сварки з батьками, бажання жити окремо від дорослих, погуляти з друзями, а влітку — бажання відпочити на морському узбережжі.

Лише за минулу добу працівники відділу ювенальної превенції розшукали трьох неповнолітніх втікачів. Так, вчора приблизно о 22:00 у Генічеський відділ поліції зателефонувала жінка. Вона сказала, що о 21:00 її 14-річна донька пішла в магазин і не повернулася, її телефон вимкнений.

На місці працювала слідчо-оперативна група, працівники ювенальної превенції, також до пошуків були залучені дільничні інспектори поліції. Приблизно опівночі дівчина вийшла на зв’язок і сказала, що ходила на побачення, а телефон вимкнула, щоб їй не заважали. Поліцейські зустріли дівчину на вулиці, відвели додому, після чого з нею та матір’ю провели профілактичну бесіду.

У Білозерському районі вчора майже весь особовий склад відділення поліції та небайдужі громадяни шукали 12-річного хлопця, який втік з дому. Школяр з багатодітної та неблагополучної родини, неодноразово залишав місце проживання. Хлопчика знайшли ввечері у сусідньому селі, де він грався з однолітками. Поліцейські повернули його батькам.

У тому ж районі поліцейські шукали 17-річного підлітка. Батьки сказали, що він не повернувся з навчання додому. Хлопець повернувся додому пізно ввечері. Пояснив, що гуляв з друзями. Наразі з ним усе гаразд, він знаходиться вдома.

Шановні батьки! Велике прохання контролювати місцезнаходження ваших дітей, їх коло спілкування у школі, на вулиці та у соцмережах. Якщо ваша дитина вчасно не з’явилася вдома та не виходить на зв’язок, негайно звертайтеся до поліції.

Також поліція звертається до усіх громадян! Якщо ви помітили на вулиці чи в іншому місці дитину, яка явно перебуває без супроводу дорослих, виглядає розгубленою чи стурбованою, поцікавтеся, де її батьки і чи вона не заблукала. Якщо у вас є підозри, що дитина втекла з дому чи загубилася, не будьте байдужими та якомога скоріше звертайтеся до найближчого відділу поліції або за номером «102».