Херсонська бібліотека ім. Гончара не хоче бути ближче до читачів?

7 лет назад 0

До редакції нашого сайту надійшов лист:

"Надійшла розсилка з бібліотеки ім. Гончара. Все прикольно — захід-презентація книги 22 травня. АЛЕ! База даних — адреси активістів зі списку ОДА 2014 року. Невеличка база даних, за адресами якої розсилати стали десь місяць тому. Одразу після конкурсу на посаду директора.

А я нагадаю, що живемо ми у XXI сторіччі. Чому цю розсилку не отримують УСІ зацікавлені? Не повірите, але величезна частина любителів літератури Херсона й області цього не побачить, бо далеко не всі вони були активістами Майдану 2014 року і далеко не всі лишали свої мейли.

Критикую — пропоную. Знову дарую безкоштовно ідею, що сприятиме притоку читачів і збільшенню надходжень коштів до бібліотеки:

1. У читацькому квитку передбачити графу e-mail читача. Заповнюється за бажанням. Якщо читацькі вже надруковані на 50 років вперед, додайте до нього просто ще один роздрукований папірець, у якому користувач зазначить електронну пошту.

2. Трошки нижче ставимо "Отримувати на електронну пошту новини про події у ХОУНБ ім. Олеся Гончара" і варіанти відповіді "так" і "ні".

3. Реєструємо клієнта-читача разом із його мейлом. Якщо це не передбачено автоматизованою базою даних бібліотеки (застаріла, наприклад), можна просто зробити окремий файлик, де записувати e-mail користувачів, які бажають отримувати розсилку. Ви все одно її вручну робите — я ж бачу.

4. Витрачаємо ще півгодинки часу, аби до того самого файлику накопіювати електронні адреси закладів культури міста й області, державних установ та ЗМІ.

І ВСЕ! Черговий захід — витратили 15 хвилин часу на розсилку для читачів, закладів культури міста й області, державних установ та ЗМІ. І кожен, хто бажає, побачить Ваш захід. Більш того, такі дії не потребують зайвих витрат коштів і шалених витрат часу чи сил. Натомість збільшить кількість бажаючих відвідувати ваші заходи, вони з собою приведуть друзів, які запишуться до бібліотеки, а може ще й скористаються хай скудним, проте наявним переліком ваших платних послуг".