Херсонська обласна рада затвердила зміну статусу населеного пункту Великоолександрівського району

5 лет назад 0

Населений пункт у Великоолександрівському районі змінив категорію (статус). Відповідне рішення підтримали депутатів під час сьогоднішньої сесії Херсонської обласної ради.

Народні обранці схвалили зміну категорії (статусу) населеного пункту Калинівське з «селища міського типу» на «село». Необхідність зміни статусу населеного пункту виникла в зв’язку з приведенням адміністративно-територіального устрою Великоолександрівського району у відповідність до вимог законодавства.

Про зміну категорії (статусу) клопотала Великоолександрівська районна рада, до якої у свою чергу з відповідним питанням звернулася Калинівська селищна рада. Калинівське отримало статус селища міського типу в 1961 році, адже мало необхідну для цього інфраструктуру. Зараз же воно не відповідає вимогам статусу селища міського типу.

Нагадаємо, на сесії Херсонської обласної ради в грудні 2017 року депутати затвердили зміну категорії (статусу) двох населених пунктів Великоолександрівського району. Біла Криниця, яка була селищем міського типу, стала селищем, а селище міського типу Кар’єрне – селом.