Херсонська область – перша за кількістю відкритих сонячних електростанцій

6 лет назад 0

Херсонщина займає перше місце в Україні за кількістю відкритих сонячних електростанцій (СЕС). Про це 10 травня на відкритті чергової СЕС на Львівщині сказав голова Львівської облдержадміністрації: «Львівщина – друга область в Україні після Херсонської області за кількістю відкритих електростанцій». Воно й не дивно, адже Херсонщина займає вигідне географічне положення – 240 сонячних днів на рік (65%). А тому є найбільш перспективною в Україні для побудови СЕС.

На сьогодні у нашому регіоні діють 12 сонячних електростанцій. У поточному році заплановано ввести в експлуатацію ще 10 СЕС – про це заявив губернатор Андрій Гордєєв під час звіту щодо роботи Херсонської ОДА за 2017 рік.

Окрім того, Херсонська область входить в п’ятірку регіонів за кількістю домогосподарств, що почали використовувати сонячну енергію для своїх приватних потреб. Як вказано на офіційному сайті облдержадміністрації, за даними Держенергоефективності станом на кінець березня, таких домогосподарств у нашому регіоні налічувалось 206.

Гривна. Новый формат