Херсонська облрада хоче уникнути фінансового колапсу медичної галузі області

5 лет назад 0

Липнева сесія Херсонської обласної ради розглянула більше 50 питань порядку денного та звернень.
Серед актуальних – звернення до КабМіну про виділення із державного бюджету коштів для відшкодування вартості препаратів інсуліну. Необхідна сума додаткової субвенції становить 15,62 млн грн. Такі дії обласного керівництва пов’язані із підняттями ціни на препарат.
Та не менш актуальним залишається питання про відтермінування реорганізація закладів охорони здоров’я до 2020 року. Із проханням до обласного керівництва звернулись лікарі.
Владислав Мангер пояснює, що на сьогодні вже є приклади не відрегульованих аспектів медичної реформи в Херсоні. У першу чергу це стосується заробітних плат лікарів.
Голова Херсонської обласної ради пояснює, що переведення медзакладів в некомерційні може обернутися для Херсонщини фінансовою пасткою. У Національній службі здоров’я України витрати на оплату комунальних послуг чи харчування пацієнтів не передбачені. А обласний бюджет 500 млн «медичних витрат» покрити не зможе.
Нагадаємо, що попередньо питання реалізації медичної реформи на Херсонщині викликало справжню віртуальну дискусію між Міністром охорони здоров’я Уляною Супрун та головою Херсонської обласної ради Владиславом Мангером.
Аби питання не зайшло у глухий кут, депутати Херсонської обласної ради направили відповідне звернення до Кабміну щодо продовження фінансування закладів охорони здоров’я області за кошт медичної субвенції.