Херсонська поліція радить, як не стати жертвою шахраїв

7 лет назад 0

Останнім часом до поліції звертаються громадяни, яких ошукали в мережі інтернет. Зловмисник розміщує на сайті оголошень або у соціальних мережах інформацію про товар, який, нібито, продає і пропонує здійснити передоплату або перерахувати 100% від його вартості на його банківську картку. Після того, як жертва перерахувала гроші, шахрай видаляє своє оголошення з сайту та перестає виходити на зв’язок.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Херсонської області.

Так до чергової частини Каховського відділу поліції звернулась 36-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що вона намагалась купити дитячу коляску через один з сайтів оголошень. Домовилась з продавцем та перерахувала грошові кошти у сумі 1500 гривень на банківську картку продавця, але бажаний товар так і не отримала. Після того, як вона перерахувала гроші, шахрай видалив оголошення з сайту та перестав виходити на зв’язок. Також жертвою інтернет-шахраїв стала і жителька Нової Каховки. Жінка замовила спортивний одяг на сайті однієї з соціальних мереж та перерахувала 2000 гривень на картковий рахунок продавця, після чого зв'язок з нею було втрачено. За даними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості кримінального правопорушення за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Шановні громадяни! При купівлі товару через інтернет вас повинна насторожити відсутність номеру телефону та адреси продавця, який пропонує підтримувати контакт лише електронним засобом зв'язку, відсутність фотографії товару та граматичні помилки в самому оголошенні, занадто низька ціна товару. Якщо купуєте товар на сайті інтернет-оголошень, відправляйте гроші лише після того, як отримаєте товар та перевірите його якість. Якщо ви стали жертвами шахрайств, одразу ж звертайтеся до поліції за номером «102».