Херсонські «благодійники» заплатять 1,8 мільйона гривень штрафу

7 лет назад 0

Із результатом 1838,5 тис грн донарахованих податків та штрафних санкцій закінчилося нестримне прагнення обійти закон для керівництва підприємства «А», яке шукало джерела збагачення через різноманітні схеми здійснення нереальних операцій.

Це встановили спеціалісти управління аудиту Головного управління ДФС у Херсонській області під час проведення документальної позапланової виїзної перевірки суб’єкта господарювання на виконання ухвали слідчого судді в рамках розпочатого кримінального провадження. Платник податків навіть не здогадувався, що фіскали-ревізори мають дуже детальну інформацію щодо здійснення «віртуальних» господарських операцій.

Спочатку власники підприємства «А» знайшли собі дуже «привабливих» компаньйонів, які постачали селітру аміачну. Мабуть сподівалися що ніхто не відстежить новомодну схему в єдиному реєстрі податкових накладних. Вони реєстрували податкові накладні на придбання однієї групи товарів, а оформлювали реалізацію іншої групи товарів, яка взагалі не співпадала з номенклатурою придбаних товарів. Отож – була селітра аміачна – і не має селітри аміачної. Доволі цікаво чи не так?

А ще господарі підприємства «А» займалися «благодійною» діяльністю. Роздавали поворотну фінансову допомогу на «особливих» умовах. Так протягом 2015 року підприємство «Б» отримало фінансову допомогу в розмірі 4 млн грн, а повернуло підприємству «А» вже 5,9 млн гривень. Та тільки про те, що «прибуток» 1,9 млн грн вже не вважався поворотною фінансовою допомогою та підлягав оподаткуванню податком на прибуток господарі власних коштів чомусь забули.

Ці обставини не зупинили платника податків. Він вирішив звернутися до суду за скасуванням податкового повідомлення — рішення про донарахування податків та штрафних санкцій. Тільки от у суді не зміг належними доказами підтвердити правомірність своїх вимог. Суд прийняв рішення на користь фіскального органу. Тож підприємству доведеться сплатити податки та штрафні санкції.