Херсонські чемпіони вимушені тренуватися на вулиці

6 лет назад 0

Громадська організація клуб бойового самбо «Шторм» вимушена готуватися до чемпіонату Європи на вулиці у зв‘язку з тим, що зал, в якому проходили тренування, виставили на конкурс аби в подальшому здати в оренду.

«До нас 7 років в залі ніхто не займався. Ми туди прийшли і відремонтували дах, вікна, привели все в порядок. Зроблено все нашим коштом та за рахунок батьків. Наразі нас ставлять в такі умови, що не дають єдиного шансу аби ми залишились. Обласна рада ставить високу орендну ставку, яку ми не можемо оплатити. Навіть якщо ми знайдемо ці кошти, то там формулювання, що участь у конкурсі можуть взяти тільки заклади спортивного характеру», — говорить головний тренер Херсонської області з бойового самбо Володимир Тимченко.

За всю історію Херсона саме клуб «Шторм» зайняв перше місце на Всеукраїнських змаганнях з бойового самбо. Він об‘єднує 130 дітей, 40% з яких тренуються безкоштовно (сироти, діти воїнів АТО, з неблагополучних родин, багатодітні). 5 осіб клубу є членами збірної команди України з бойового самбо, а хлопці вимушені в таких умовах готуватися до змагань, що пройдуть вже у жовтні.

Також тренер зауважив, що можна знайти інше приміщення, але не такого розміру, яке зможе вмістити таку кількість дітей.

Автор: Антон Костюк