Херсонські фермери підписали Меморандум про співпрацю з Головним управлінням Держгеокадастру

6 лет назад 0

Керівник Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Ігор Шапран провів нараду з представниками ГО "Асоціація фермерів та приватних землевласників Херсонської області", серед яких були голова Асоціації Микола Халупенко, його перший заступник Сергій Рибалко, виконавчий директор Віктор Нікішенко, голови районних Асоціацій фермерів та приватних землевласників. Учасники заходу обговорили існуючі проблеми, що постають перед фермерами у процесі роботи на землі, зокрема, що стосуються її оренди.

Результатом зустрічі стало підписання Меморандуму про співпрацю, яким передбачається процедура взаємодії в частині спільного напрацювання підходів щодо поновлення договорів оренди земель сільськогосподарського призначення державної власності, перегляду умов діючих договорів та договорів, що поновлюються, а також забезпечення внесення до Державного земельного кадастру даних щодо земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні.

"Це перший крок до взаємодії, який сприятиме вирішенню нагальних питань", — наголосив Ігор Шапран.

Голова ГО "Асоціація фермерів та приватних землевласників Херсонської області" Микола Халупенко, в свою чергу, наголосив на актуальності порушених питань та запевнив, що фермери готові до співпраці.

Найближчим часом буде створена робоча група, до якої увійдуть представники Асоціації та фахівці Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області.

Головне управління Держгеокадастру у Херсонській області