Херсонські фіскали провели 353 «курортні» перевірки

6 лет назад 0

За інформацією спеціалістів відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління аудиту Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі станом на 10.08.2018 проведено 353 фактичні перевірки платників податків щодо дотримання податкового законодавства. Про це повідомляє прес-служба відомства. 

Це на 80 перевірок більше, ніж торік та обумовлено потребою більш детально обстежити діяльність суб’єктів господарювання, відібраних за результатами попереднього аналізу. На фоні незначного зростання кількості перевірок фіскали області відзначають підвищення якості контрольно — перевірочних заходів. Понад 70 відс. із нарахованих податкових зобов’язань відразу ж узгоджуються та підлягають сплаті.

За результатами проведених фактичних перевірок бізнесменів області із донарахованих податкових зобов’язань у сумі 6,5 млн. грн. узгоджено 4,8 млн. грн. та вже сплачено до бюджету 2,8 млн. гривень.

Варто зазначити: ризикоорієнтований підхід до проведення перевірок передбачає включення до плану — графіка лише проблемних платників, які допускають порушення законодавства, відтак — створюють ризики для наповнення бюджету. Представників соціально відповідального бізнесу фіскали Херсонщини перевірками не турбують.