Херсонські онкологи в одному із районів області за тиждень виявили 19 випадків раку

7 лет назад 0

На Херсонщині триває обласна програма "Наближення якісної діагностики до населення області". З 19 по 23 червня бригада фахівців Херсонського обласного онкологічного диспансеру працювала у Великоолександрівському районі. Три робочі дні фахівці Херсонського обласного онкологічного диспансеру вели прийом на базі Великоолекандрівської ЦРЛ, також були організовані виїзди бригади до Калінінської та Борозенської амбулаторій сімейної  медицини. 

Онкохірург, онкоуролог та онкогінеколог за тиждень оглянули та проконсультували 915 жителів Великоолександірвського району. Більше 700 жителів району здали кров на онкомаркери, взяті 100 аналізів калу на приховану кров, 342 жінкам виконані цитологічні мазки.

При первинному огляді лікарями онкодиспансеру були виявлені 4 випадки раку передміхурової залози, 3 випадки раку молочної залози, 2 випадки раку кишківника, 9 випадків раку шкіри, 1 випадок раку шийки матки. 

Крім того, за даними окнотестів та цітологічних досліджень, виявлено 7 випадків дисплазій та 1 випадок раку шийки матки, 6 випадків підозри на рак яєчників та 6 випадків підозри на рак передміхурової залози. 

Сьогодні частина хворих вже отримує лікування у Херсонському обласному онкологічному диспансері. Також 24 жителі Великоолександрівського району, що раніше хворіли на рак, пройшли плановий огляд на базі ЦРЛ та не мають необхідності їхати на огляд до Херсону.

Вже 3 липня спеціалісти онкодиспансеру вирушать до Горностаївської центральної районної лікарні. Програма виїзної онкологічної допомоги розрахована на виявлення 12 видів раку і крім оглядів фахівців, включає швидкі та надійні онкотести.