Херсонські оперативники вилучили у місцевого мешканця пістолет та боєприпаси

4 года назад 0

Оперативники Херсонського відділу поліції отримали інформацію, що мешканець обласного центру зберігає у себе в гаражі боєприпаси. В ході перевірки інформація підтвердилась. Наразі поліцейські з'ясовують походження вилученого. Правопорушнику може загрожувати до 7 років позбавлення волі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час санкціонованого обшуку в гаражі 64-річного херсонця поліцейські вилучили 2 корпуси гранати «РГД-5», запал та саморобний пристрій для відстрілу бойових набоїв, а також 31 патрон калібром 9мм.

За словами начальника Херсонського відділу поліції Олександра Говоруна, чоловік раніше в поле зору правоохоронних органів не потрапляв. З його слів, заборонені предмети знаходились в гаражі ще з того моменту, як він його купив кілька років тому. В поліцію херсонець не звертався через загрозу кримінальної відповідальності.

Вилучені предмети направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.