Херсонські патрульні реагують на факти домашнього насильства

5 лет назад 0

Учора за допомогою до патрульних звернулись співробітники служби у справах дітей Суворовської районної у м. Херсоні ради. Вони повідомили про сім’ю, в якій систематично вчиняється домашнє насильство й від цього потерпають двоє дітей. Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області.

Спільно з працівниками служби інспектори вирушили до багатоповерхівки на вулиці Генерала Алмазова. Там поліцейські поспілкувались із 26-річною херсонкою. Вона розповіла, що співмешканець постійно ображає її, б’є, погрожує, поводиться агресивно. У жінки охоронці порядку відібрали відповідні заяву й пояснення. Також поліцейські заповнили форму оцінки ризиків. Інспектори встановили, що на 46-річного громадянина вже складався протокол за ст. 173-2 (Домашнє насильство) КУпАП.

Патрульні й співробітники соцслужби оглянули помешкання, в якому проживає сім’я, у тому числі 10-річний брат постраждалої та їх спільний зі співмешканцем піврічний син. Після цього усіх учасників доправили до Херсонського відділу поліції. Там дільничний офіцер виніс щодо чоловіка терміновий заборонний припис, зобов’язавши того залишити місце проживання на 10 днів.

Патрульні ж передали жінку з дітьми мобільній бригаді соціально-психологічної допомоги, яка доправила їх до тимчасового кризового центру. У ньому особи, які постраждали від домашнього насильства, можуть перебувати до 3-х місяців.