Херсонські пейзажі у «Галереї життя» обласного онкодиспансеру

6 лет назад 0

У середу, 29 листопада, о 12:00 в "Галереї життя" Херсонського обласного онкологічного диспансеру відбудеться відкриття виставки "Мелодії рідного міста" відомого херсонського архітектора та художника Олександра Степаненко. Виставка складатиметься з 29 робіт, виконаних у техніці олійного живопису, на яких зображені місця, що добре знайомі кожному мешканцю Херсона — набережна, гідропарк, затишні куточки центру міста у різні пори року та у різні настрої.

Олександр Степаненко — відома на Херсонщині особистість. Член національної спілки архітекторів України. Близько 40 років працював керівником групи архітекторів Херсонського проектного інституту "ДІПРОМІСТО". За цей час приймав участь у проектуванні та будівництві багатьох знакових об'єктів у Херсоні та області, серед яких новобудова Херсонського обласного онкологічного диспансеру, будинок СЕС морського порту, учбовий корпус філологічного факультету ХДУ, поліклініка обласної лікарні, обласна стоматологічна поліклініка, будинок "Укртелекому", районна аптека у м. Гола Пристань та багато інших.

Як художник регулярно виставляє свої живописні роботи у виставковому залі Херсонської обласної організації Національної спілки художників України, та бере участь у Всеукраїнських виставках. Працює у техніці олійного живопису, акварелі, пастелі, графіки. Як карикатурист надрукував більше трьохсот малюнків в газетах та журналах.

Виставка "Мелодії рідного міста" триватиме у Херсонському обласному онкологічному диспансері протягом місяця.