Херсонські підприємці боряться за грант від МОМ

6 лет назад 0

Міжнародна організація з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, що діє через Німецький Банк Розвитку KfW, провела набір учасників на новий проект, що має на меті покращити можливості для самозабезпечення та самозайнятості внутрішньо переміщених осіб та мешканців регіонів, які зазнали наслідків конфлікту. Відбір на участь у проекті відбувався на конкурсній основі з дотриманням рівності можливостей. Виконавчим партнером у Херсонській області є ГО «Вектор розвитку».

19-20 червня в Херсоні відбувся дводенний тренінг із мікропідприємництва. На якому розглядались такі питання: аналіз ринку, маркетинг та просування товарів чи послуг, юридичні аспекти приватного підприємництва, планування фінансів, різні нюанси бух. обліку та податкової звітності, а найголовніше — як підготувати бізнес-план.

Після проходження тренінгу, кожному учаснику надається експертна допомога із написання бізнес-плану, з розвитку свого бізнесу. У разі успішного захисту бізнес-плану перед комісією МОМ, учасники отримають гранти на розширення власної справи до €2,500.

Цей проект надасть змогу багатьом вимушеним переселенцям та членам приймаючих громад розпочати новий або розширити наявний бізнес.

Автор: Анна Борсук