Херсонські платники сплатили майже півмільярда ПДВ

7 лет назад 0

Із провадженням податкових новацій на Херсонщині суттєво зростає рівень сплати податку на додану вартість. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області

Так, протягом січня-травня 2017 року херсонські платники перерахували до державного бюджету 477,4 млн.грн. податку на додану вартість з вироблених на Україні товарів. Це на 193,4 млн.грн. або на 68,1 відс. більше, ніж торік.

Завдяки дієвому функціонуванню Електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ процес повернення бюджетних коштів платникам став максимально прозорим. Як повідомили фахівці управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДФС у Херсонській області на 01.06.2017 бізнесмени області отримали 186,5 млн.грн. бюджетного відшкодування ПДВ на рахунки платників у банках. Це на 56,2 млн.грн. більше, ніж торік.

Відповідно до статті 200.7.3 Податкового кодексу України зазначений реєстр не має обмеженого доступу, він є публічним і відкритим. Така системність та прозорість адміністрування та сплати ПДВ унеможливлює використання схем мінімізації цього податку.