Херсонські рятувальники провели екскурсію для дітей

6 лет назад 0

Другий рік поспіль під час новорічно-різдвяних свят Херсонський Центр позашкільної роботи на базі міського табору відпочинку «Сонечко» організовує акцію «Безпечні канікули».

Так, 8 січня юрба дітей у погожий не по січневому теплий день з цікавістю оточила пожежні автомобілі, на яких рятувальники виїхали з пожежного боксу. І почалась жвава розповідь про специфіку професії рятувальника, про функції кожного відсіку у пожежній автоцистерні, про властивості інших спецінструменті в та бойового одягу пожежних.

Перед хлопцями та дівчатами було розгорнуто пожежну автоцистерну, продемонстровано різні техніки подачі води.

Рятувальники охоче ділились з найдопитливішими своїм досвідом, розказуючи як ліквідовують пожежі, які бувають різноманітні надзвичайні події, і як правильно себе поводити, щоб самими не стати їх учасниками.

Після насиченої екскурсії на дітей чекає наступний етап акції: пізнавальна вікторина та підведення підсумків конкурсу малюнку «101 попереджає».

Тож сьогодні школярі повернуться у свої домівки з приємними емоціями, з гарними враженнями, а основне з новим багажем знань з безпеки життєдіяльності.

ГУ ДСНС у Херсонській області