Херсонські волонтери разом з поліцією провели День велосипеда

5 лет назад 0

Ігри на свіжому повітрі, естафети, розіграші, призи і дитячий сміх – в одному зі спальних мікрорайонів міста провели «Свято велосипеду», аби популяризувати серед школярів та дошкільнят активний спосіб відпочинку і нагадати їм основні правила поведінки на дорозі.
Діти вивчали нові для себе дорожні знаки. Але для того, щоб з ними познайомитись, спочатку потрібно було зібрати пазл.
Організатори свята наголошують: важливо повсякчас нагадувати дітям правила дорожнього руху. Бо у шкільному віці вони вже вважають себе дорослими, самостійними. І нерідко самі повертаються зі школи додому. Таку ж просвітницьку роботу громадські активісти проводять і у сільській місцевості, де велосипед є основним засобом пересування.
Після кожного конкурсу дітей заохочували подарунками. Тож до наступних завдань вони підходили з азартом та ентузіазмом. Наприклад, сортували сміття. Так організатори хочуть дітям змалечку привити корисні звички.
Раптом свято перебиває тривожна поліцейська сирена (лайф) Ні, це не сусіди викликали патрульних. Звісно ж інспектори завітали на захід з навчальна метою. Маленьким учасникам свята охоронці порядку нагадали правила безпечної поведінки на дорозі, розповіли про особливості обладнання двоколісного транспорту, наголосили на використанні світловідбиваючих елементів в темний час доби. І за традицією – фото в екіпіруванні патрульних та в службовому автомобілі.