Херсонські заклади недооцінили у рейтингу вузів?

6 лет назад 0

Центр міжнародних проектів«Євроосвіта» презентував рейтинг закладів вищої освіти «Топ-200 Україна 2018», повідомляє сайт osvita.ua. При складанні цьогорічного рейтингу експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів.

Херсонські виші опинилися в хвості серед навчальних закладів країни. Так, у першій сотні рейтингу: 81-е місце посідає Херсонський національний технічний університет і 98-е місце — Херсонський державний аграрний університет. Гірші, за думкою експертів, тенденції розвитку в Херсонському державному університеті — 108-е місце, і в Херсонській державній морській академії — 183-е місце.

Група експертів визначила, що в авангарді українських університетів протягом усіх 12 років впевнено залишаються Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

У першій десятці лідерів зберегли своє перебування Харківський національний університет імені Каразіна, «Харківський політехнічний інститут», Національний університет «Львівська політехніка», Національний університет біоресурсів і природокористування України, Національний медичний університет імені Богомольця, Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», Львівський національний університет імені Івана Франка. А от 200 місце займає Київський університет туризму, економіки і права.

Укладачі рейтингу підкреслюють, що як і раніше, головним недоліком українських закладів вищої освіти є їх недостатня інформаційна відкритість. Зокрема, ректори понад 50 закладів вищої освіти ще не виставляють на сайтах університетів звіти про свою роботу. Має місце дуже низька культура (у порівнянні з європейськими університетами) ведення інформаційних ресурсів українських університетів і їх факультетів, особливо англійською та іншими іноземними мовами.

Як зазначає сайт «Гривна», Херсонська морська академія — один з небагатьох вишів країни, де з першого курсу проводять викладання предметів англійською мовою, але вуз чомусь отримав таку низьку позицію у рейтингу.