Херсонських фермерів попереджають про невиконная Правил пожежної безпеки

6 лет назад 0

До уваги землекористувачів по землях яких проходять повітряні лінії електропередач напругою 220кВ та вище нагадуємо продотримання та відповідальність за виконання Правил пожежної безпеки в Україні у період високих температур та в період збирання врожаю.

З початку 2018 року в енергетичній галузі України сталося ряд аварійних вимкненнь ліній електропередавання з причин спалювання залишків сільськогосподарської діяльності, бур'яну та очерету. Ці порушення призвели до відключення міжсистемних важливих ліній від загальнодержавної Єдиної енергетичної системи України.

Нагадуємо, що статею 245 "Кримінального кодексу України" № 2341-ІІІ редакції від 04.02.2012 р. за знищення або пошкодження лісових масивів, зедених насаджень навколо населених пунктів, вдовж залізниць, а також спалювання стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом караються штрафом від 300 до 500 неоподаткованих мінімумів дохід громадян або обмеженням волі на термін від 2 до 5 років.

Ті самі дії,якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Прес-служба Херсонської ОДА