Херсонський адвокат центру БВПД довів невинуватість клієнта

6 лет назад 0

До Херсонського місцевого центру з надання БВПД звернувся громадянин Ш. за отриманням безоплатної вторинної правової допомоги, що передбачає складання адміністративного позову та здійснення представництва його інтересів у суді з питань оскарження постанови, складеної відносно нього поліцейським СРПП Олешківського відділення поліції.

Суть справи полягала в наступному: клієнт був пасажиром мотоциклу, за кермом якого перебував його син. Під час зупинки транспортного засобу, син відійшов до магазину, а клієнт залишився біля мотоциклу. У той час під'їхав патрульний автомобіль, поліцейський став вимагати у клієнта посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та страховий поліс.

Громадянин Ш. пояснив, що не керував транспортним засобом, тому не є водієм та посилався на норми ПДД, які зобов'язують вчиняти зазначені дії лише водія.

Під час розмови клієнта та поліцейських повернувся з магазину син громадянина Ш., який також пояснив, що за кермом перебував саме він та запропонував пред'явити свої документи та документи на транспортний засіб, від чого поліцейські відмовилися та склали на гр. Ш. постанову про притягнення до відповідальності за правопорушення, згідно з ч.1 ст.126 КУпАП.

Херсонський місцевий центр для надання клієнтові безоплатної вторинної правової допомоги призначив адвоката, який подав до суду адміністративний позов, в якому просив визнати дії поліцейських незаконними та скасувати вищевказану постанову.

Дослідивши обставини справи, суд встановив, що відповідач-поліцейський не надав до суду підтвердження вчинення громадянином Ш. адміністративного правопорушення; інших обставин, що доводять його вину, також немає.Постановою Цюрупинського районного суду Херсонської області дії поліцейських визнано незаконними, а постанову про притягнення гр. Ш. до адміністративної відповідальності — скасовано.