Херсонський фермер «поплатився» штрафом за доходи без індексації

5 лет назад 0

У форматі проведення операції «Урожай» податкові ревізори Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі провели документальну позапланову перевірку фермерського господарства «Е», яке не нараховувало та не сплачувало податок на доходи фізичних осіб із доходу від орендної плати за земельні ділянки. Прес-служба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Протягом трьох років суб’єкт господарювання використовував у своїй підприємницькій діяльності понад 3 тисячі га орендованих земельних ділянок (паїв) односельчан — землевласників. Як з’ясували податкові аудитори, фермер просто «забув» застосовувати до нормативно — грошової оцінки земельних ділянок коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель та суттєво занизив суми доходу від орендної плати. За результатами перевірки платнику донараховано 339 тис. грн.: з них – 88 тис. грн. основного платежу, 42 тис. грн. – штрафних санкцій та 209 тис. грн. пені.

Всього спеціалісти податкової служби області провели 8 документальних перевірок платників податків – сільгоспвиробників, за їх результатами порушникам донараховано 2315 тис. грн. податків, зборів та штрафних санкцій.

Під час проведення контрольно — перевірочних заходів також передбачається проведення моніторингу виплати реальної заробітної плати працівникам, зайнятим у сільському господарстві на всіх етапах виробництва: від посівної кампанії, обробки, збирання врожаю та реалізації сільськогосподарської продукції. Операція «Урожай» триває.