Херсонський міський голова зустрівся з представниками США

6 лет назад 0

Сьогодні у Херсонській міськраді відбулася зустріч міського голови Володимира Миколаєнко з представниками політичного відділу Посольства США Тетяною Стечак та Антоном Купером. На зустрічі були обговорені питання інвестицій, економічного розвитку Херсона, децентралізації, транспорту та фінансування.

«Хочу почати зі слів вдячності для народу США за розбудову демократії та допомогу , як моральну так і фінансову», — говорить Миколаєнко.

У відповідь Антон Купер заявив, що США і надалі буде допомагати Україні та Херсону.

«Ми як підтримували так і будемо підтримувати Україну. Ми тут через те, що нам цікава доля України. Також нас цікавить, які перспективи розвитку та яка проблематика існує у місті», — відповів Купер.

Також міський голова та представник США обговорили питання розміщення та допомоги вимушеним переселенцям.

«С початку конфлікту Херсон почав приймати переселенців. Було тяжко, але завдяки активній громадській позиція наших містян нам вдалося впоратися з усіма складнощами», — заявив Миколаєнко.

Стосовно децентралізації, обидва політики погодилися з тим, що вона є ключовою ланкою у подальшому розвитку міста. Зі слів Володимира Миколаєнка, децентралізація необхідна, оскільки в Києві не повині вирішувати проблеми Херсона .

У питанні інвестицій та економічного розвитку Купер заявив, що вони і надалі будуть підтримувати Україну та Херсон у плані інвестицій.

Миколаєнко також зауважив, що найбільша проблема Херсона – транспорт. Та у міській раді намагаються покращити ситуацію з громадськими перевезеннями, але це дуже складно.

Закінчилась зустріч написанням пам‘ятного побажання для міста Херсон від Антона Купера. Та наостанок міський голова вручив гостю сувенір від міста Херсон.

«Надіюсь Ви побажали процвітання нашому місту», — такими словами закінчив свою промову Володимир Миколаєнко.

Автор: Антон Костюк