Херсонський музей провів безкоштовну екскурсію на честь Дня Конституції

6 лет назад 0

До Дня Конституції України Херсонський обласний художній музей ім.О.О.Шовкуненка запропонував своїм гостям безкоштовно відвідати експозицію і долучитися до відкритої екскурсії виставковим проектом "Україна: від народного мистецтва до модерну". Про це повідомляється на сторінці музею у соцмережах.

До цього виставкового проекту увійшли виставки українського мистецтва з колекції Херсонського художнього музею та експозиції з фондів київських музеїв: "Графіка Т.Г.Шевченка" (Національний музей Тараса Шевченка) та "Живопис Олександра Мурашка" (Національний художній музей України).

Образ України на класичних полотнах майстрів ХІХст., нові тенденції та напрямки в мистецтві на зламі ХІХ-ХХст., твори художників радянського періоду, колекція робіт херсонських майстрів, народні розписи, українська ікона — в різмаїтті представлених експонатів кожен міг знайти твір мистецтва до душі. Оригінальні роботи Шевченка та Мурашка також викликали інтерес та бажання поділитись враженнями. Гості отримали у подарунок каталоги київських виставок, найактивніші учасники екскурсії отримали також музейні буклети.

Подібні заходи спрямовані на привертання уваги до нашої культурної спадщини, і як показує зворотній зв'язок — херсонцям вона не байдужа!