Херсонський нацпарк страждає від браконьєрів чи недофінансування?

6 лет назад 0

Для природного парку «Нижньодніпровський» браконьєри не така вже й вагома проблема, як мале фінансування. Загальний фонд на 2018 – 2020 рр. складає 231 тис. грн, або 6.5 тис. грн на місяць. Фінансування ж здійснюється коштом Міністерства екології.

«З цієї суми здійснюється оплата комунальних послуг, організація роботи бухгалтерії, ремонт техніки, плата за орендовану техніку, придбання паливо-мастильних матеріалів. Це досить малі кошти, оскільки загальна площа парку становить більше 80 тис. гектарів», — говорить директор НПП Олексій Чачібая.

Також у парку повідомили, що цього року від Державної екологічної інспекції надійшло 3 автомобілі та 4 плавальних засоби.

«Всій техніці більше 10 років. Автомобілі були надані із 100% зносом, але два автомобілі ми відремонтували, а один перебуває у ремонті. На теперішній час катери ми не використовуємо, оскільки треба мати кошти, аби їх розконсервувати, а зараз таких коштів ми не маємо», — заявив Олексій.

Також у прес-службі парку додали, що через недостатню кількість паливо-мастильних засобів та матеріально-технічної бази значно знизилась кількість браконьєрів пійманих «на місці злочину». Для порівняння минулого року було затримано 30 браконьєрів, натомість станом на серпень 2018 року було складено лише 4 протоколи.

Тому саме через недостатнє фінансування і страждають водні ресурси, що виловлюються браконьєрами, які відчувають свою безкарність та продовжують своє незаконне «ремесло». 

Автор: Антон Костюк