«Херсонський Водоканал» проводив протипожежне тренування

7 лет назад 0

18 травня поточного року на території Управління Водоканалу проведено протипожежне тренування персоналу підприємства. Безпосередньо взяли участь у ліквідації пожежі 19 робітників, а взагалі у заході було задіяно більше 50 осіб (у тому числі керівники служб та підрозділів).

Під час тренування була  відпрацьована  ліквідація загоряння електродвигуна циркулярної пили  у столярному цеху ремонтно-будівельної ділянки.

Як завжди, працівники Водоканалу діяли чітко та грамотно: оперативно провели евакуацію працівників, вчасно передали  інформацію керівництву та іншим підрозділам,  вимкнули електроенергію, «загасили» пожежу вогнегасниками та надавали невідкладну допомогу «постраждалим».

Навчальне тренування, організоване службою охорони праці та цивільного захисту завдяки ретельно розробленому плану,  виявилось пізнавальним та корисним.

Керівники механічного цеху мобілізували підлеглих до пожежогасіння.

Фельдшер підприємства організувала санітарний пост, в якому не тільки надавала допомогу умовно постраждалим, але й роз’яснювала свої дії.

Начальником дільниці з ремонту та експлуатації водопровідних мереж був проведений практикум надання першої долікарської допомоги постраждалим в залежності від ступеню ураження.

Начальник ремонтно-будівельної ділянки нагадав присутнім особливості використання  порошкових та вуглекислотних  вогнегасників.

Після злагодженого та швидкого відпрацювання всіх етапів ліквідації учбової  пожежі, електрогазозварником  за допомогою вуглекислотного вогнегасника було погашено  справжнє   полум'я,  що   розпалили   у спеціальній ємності.

Водоканал двічі на рік  проводить практичні навчання на виробничих об’єктах, що сприяє отриманню та закріпленню корисних знань, за допомогою яких можна уникнути небезпеки та, без перебільшення,  зберегти здоров’я та життя.