Херсонським підприємцям нагадали про декларування доходів

6 лет назад 0

У приміщенні Дніпровської районної у м.Херсоні ради відбувся черговий семінар для платників податків Херсонщини. Захід організували та провели фахівці Головного управління ДФС у Херсонській області спільно зі спеціалістами Головного управління ПФУ в Херсонській області.

Під час семінару спеціалісти фіскального відомства розглянули останні зміни податкового законодавства, законодавства з питань справляння єдиного внеску та функціонування електронних сервісів. Особливий інтерес у присутніх представників бізнесу викликали новації, запропоновані ДФС України для реалізації в системі блокування податкових накладних. Нинішній підхід до побудови нової системи блокування податкових накладних значно відрізняється від тієї моделі, яка працювала минулого року. Новий механізм дозволить зменшити кількість податкових накладних, які будуть зупинятися.

Окрему увагу фіскали приділили змінам законодавства у сфері справляння єдиного внеску та декларування громадянами доходів, отриманих у 2017 році. Зокрема, нагадали про способи та строки подання декларацій, термін сплати податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, а також алгоритм розрахунку податкової знижки.

Спеціалісти у сфері пенсійного законодавства нагадали присутнім про переваги та особливості функціонування Порталу електронних послуг від Пенсійного фонду України. Наголосили на необхідності легального використання найманої праці та оплати праці.

Семінар пройшов у невимушеній та діловій атмосфері. Впродовж заходу суб’єкти господарювання отримали фахові консультації щодо особливостей сплати податків та надання звітності.

Нагадуємо, семінари для платників податків проводяться Головним управлінням ДФС у Херсонській області двічі на місяць, черговий відбудеться 12квітня о 14 годині. З анонсами їх проведення можна ознайомитися на субсайті територіальних органів ДФС в Херсонській області в розділі «Анонси» та на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook (https://www.facebook.com/sfs.kherson/).

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області